solskydd och mörkläggning.

Legenden om rosen

Rosen  – kärlekens blomma

Rosen, en av de vackraste blommorna vars ursprung härstammar flera tusen år tillbaka till Kinesiska trädgårdar är kärlekens blomma, en symbol för det starka band människor skapar.

Legenden säger att rosen skapades från skummet som uppstod när den grekiska kärleksgudinnan Afrodite föddes och steg upp från havet. Enligt myten hade de första rosorna varken doft eller taggar. Cupito som var Afrodites son, tappade ett kärl med nektar på marken och sedan växte rosor med doft där.

När unga Cupito skulle dofta på rosorna blev han stungen av ett bi, och Afrodite straffade bina genom att ta bort deras gaddar som i stället satte på rosornas grenar.
Legenden berättar också att den klassiska röda färgen kommer från att Afrodite sprang genom ett fält med rosor för att rädda sin döende make Adonis. Hon rev sig och började blöda, hennes blod färgade rosen röd.

Inom kristendomen symboliserar en röd ros Jesu blod medan en vit ros representerar jungfrulig renhet omgiven av taggar och orättvisor.

Idag kan vi köpa rosor från olika delar av världen och min personliga favorit är den höga rosen som odlas på höga höjder i Sydamerika. Eftersom rosen är kärlekens blomma är den också den populäraste i bröllopsbuketten.

Rosen passar också som ett bra som motiv på textila produkter såsom våra rullgardiner, och vi har valt att återspegla Jacob Plencks illustrationer av rosor. Illustrationerna är från mitten av 1700-talet och motivet vi återskapat är en av våra mest populära då den passar till hemmets alla rum och skapar en harmonisk känsla i rummet.

rosen

 

Allt gott,
Peter Bolinder

 

Solskydd som lyxig inredningsdetalj

Solskydd som förstärker känslan i hemmet

För några dagar sedan hade jag nöjet att leverera solskyddet med motivet ”Kardemummamannen” illustrerad av skotskan Elisabeth Blackwell (1700-1758). 

När solskyddsrullgardinen väl var på plats betraktade vi den härliga bilden som rullgardinen skapade i rummet, och det ljumma ljuset väckte en del tankar.
Motivet till rullgardinen illustrerades för ca 275 år sedan och att se motivet reproducerad med moderna verktyg men med de mjuka och vackra färgerna orörda berörde oss alla.
Det var lätt att plocka upp den historia och berättelse som ligger bakom motivet som tecknades för att illustrera växten som skulle komma att bli en av Chelsea Physics Garden 5000 unika växtarter.

Att se ”Kardemummamannen” i det stora formatet med den kvaliteten i färgåtergivningen gör oss på Bolini väldigt stolta över de produkter vi levererar.

Önskar er alla en trevlig vecka!

Rullgardiner, solskydd, mörkläggning.

Rullgardiner, mörkläggningsgardiner, solskyddsgardiner från Bolini textildesign

Gods & Gårdar

Gods & Gårdar uppmärksammar Bolini

Rullgardiner med historiska motiv i Gods & Gårdar

Bolini´s rullgardin ”Kolibri” av Ernst Haeckel i det senaste numret av Gods & Gårdar.

Gods & Gårdar har i sitt senaste nummer ett jättevackert uppslag med ett av våra vackra motiv, ”Kolibri”  uppmärksammat vår fina samling av rullgardiner med historiska motiv.

Ernst Haeckel, konstnären bakom ”Kolibri” var en tysk biologi, naturalist, filosof, fysiker, professor och konstnär som upptäckte, beskrev och namngav flera tusen nya arter. Han har målat ofantlig många vackra arter under sina år som biolog, och flera av hans verk finns idag att betrakta bland annat på Hagströmska Biblioteket i Stockholm.

Kolibri rullgardin

Han var exceptionell på att måla av naturens vackra varelser, och vi på Bolini har flera av hans verk tryckta på kvalitétstextil. Ett annat motiv som är populärt bland vårt sortiment är ”Gröna Växter” som passar bra att designa fönstren i vardagsrummet och köket med.

Ernst Haeckel, Gröna växter på solskydd eller mörkläggningsgardin.

Ernst Haeckel | ”Gröna växter”

 

Tack Gods & Gårdar för uppslaget!

Klicka HÄR för att prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för inspiration, specialerbjudanden och event! 

 

Jag blir så stolt

Bra produkter är summan av att alla detaljer funkar. När jag för några dagar sedan fick detta fantastiska Kolibri tryck blev jag riktigt stolt över Bolini produkten. Motiven är som ni vet gamla och det krävs mycket handarbete att innan bilderna kommer ut på tyget med rätta färger. Med vårt nya motiv Kolibrier har alla medverkande lyckats till 100% och jag är riktigt stolt över den rullgardin som snart levereras.

Äkta vara ska det vara

Kommer nyligen hem från en trevlig helg i London. Eftersom pundet kostar massor fick det bli ”window shopping” många både gator och butiker blev besökta framförallt inredning och gamla saker. Åkte hem med många intryck och riktigt stolt över mina rullgardiner för de är så rätt i tiden, en härlig kombination av de historiska bilderna och det moderna med material och tryckteknik som ger en fantastisk lyster till bilderna. Här ser du ett nytt motiv.

Bolini öppnar Showroom i Stockholm

Välkommen till Bolinis nya showroom  Rindögatan 22 på Gärdet i Stockholm

Här kan du se, känna och diskutera olika lösningar för solskydd eller mörkläggning som kan passa ditt hem. Eftersom jag också älskar gamla saker och ting kan du se och kanske köpa några av mina personliga favoriter som också passar till motiven.

Jag är på plats var dag varmt välkommen

Mia

Välkommen till Bolini’s nya webb

Tack för förtroendet att få leverera alla rullgardiner som ni kära kunder beställt under mitt första verksamhetsår. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen genom att vi dels visar alla motiv i ett fönster och dels har förslag på vilka motiv som passar med varandra.

Vi har också färdiga bredder från 100 cm till 140 cm bredd för de flesta standardfönster men självklart kan du även i fortsättningen måttbeställa. Vi har också kompletterat våra solskydds produkter med mörkläggning så alla motiv finns i båda kvaliteter.

Du finner också några nya motiv kolla grönsaker som jag själv tycker mycket om.

Under media kan du se i vilka tidningar Bolini’s produkter varit publicerade under året och där kan du också se våra inspirationsbilder.

Med mycket energi och stor entusiasm hälsar jag dig välkommen och hoppas du ska finna flera motiv som kan förstärka känsla och stämning i dina fönster.

Mia Bolinder

Lidingö januari 2015